Obvestilo pacientom

Glede na obolele za COVID-19 v Zdravstvenem domu Ravne na Koroškem in odrejene karantene zaenkrat še lahko nudimo storitve na vseh lokacijah. V naslednjih dneh pa bomo dejavnost prilagodili trenutni kadrovski situaciji.
Zavarovanci bodo o načinu dela obveščeni v svojih ambulantah in na spletni strani.

Zahvaljujemo se za razumevanje.

Zdravstveni dom
Ravne na Koroškem

Obvestilo - Test hoje Črna na Koroškem

Zaradi trenutnih razmer odpovedujemo preizkus telesne zmogljivosti (Test hoje) za odraslo populacijo, ki je bil načrtovan dne, 5.10.2020 v Črni na Koroškem. Test hoje bomo prestavili na ugodnejši čas, o novem datumu izvedbe vas bomo pravočasno obvestili.

Hvala za razumevanje!

Tim ZVC ZD Ravne

Zdravstveni dom
Ravne na Koroškem

Rezultati testiranj telesne pripravljenosti odraslih v Mežici in na Prevaljah spodbudni

V mesecu septembru smo sodelavci Zdravstveno vzgojnega centra (ZVC) ZD Ravne povabili odrasle k udeležbi v delavnico "Ali sem fit"? na Prevaljah in v Mežici.

6 - minutni preizkus telesne pripravljenosti oziroma trenutne fizične sposobnosti je v skladu s predpisanimi ukrepi NIJZ -ja za preprečevanje širjenja COVID -19 opravilo 17 žensk in 1 moški v starosti med 52 in 87 let. Izsledki rezultatov testiranja so pokazali dobro telesno pripravljenost vključenih oseb in njihovo zadostno gibalno aktivnost. Vsem udeležencem smo svetovali veliko gibanja na prostem, prevsem pa vsaj pol urno vsakodnevno gibalno aktivnost oziroma 150 minut tedensko. Starejšim osebam od 65 let smo priporočili dodatno vsaj dvakrat tedensko še vaje za mišično moč in vaje za ravnotežje in koordinacijo.

Pri izvajanju gibalnih aktivnosti v času širjenja korona virusa svetujemo upoštevanje priporočil NIJZ-ja za preprečevanje njegovega širjenja: higieno rok, higieno kašlja, zadostno medosebno razdaljo, izogibanje stikom z ljudmi, ki kašljajo, kihajo ali kažejo znake morebitne okužbe. Telesno dejavnost na prostem izvajajte tako, da je razdalja do drugih ljudi najmanj 5 metrov.

Gibanje je vir zdravja in dobrega počutja. Če ste fit in skladno s splošnimi priporočili  telesno dejavni lahko pomembno zmanjšate tveganje za virusne okužbe in druge bolezni.
Pridružite se aktivnim in uživajte v gibanju!

Zapisali: Eva Krautberger, dipl.fiziot. in Aleksandra Horvat, dipl.m.s. (ZVC ZD Ravne)

Zdravstveni dom
Ravne na Koroškem

Spremenjen način dela v ambulantah

Obveščamo vas, da bo od 14.09.2020 dalje v ZD Ravne ponovno uveden običajen urnik ambulant. Ordinacijski časi so objavljeni na spletni strani in po posameznih zdravstvenih postajah oziroma ordinacijah.

Vsi pacienti (razen v primeru nujne medicinske pomoči) se morajo za obravnavo predhodno naročiti. Pred prihodom pacienta se bo opravila triaža po telefonu. Pred obiskom zdravnika pacient izpolni vprašalnik o zdravstvenem stanju, ki ga najde na spletni strani zdravstvenega doma oziroma bo na razpolago v tiskani obliki pred vhodom v zdravstveno ustanovo. lzpolnjen vprašalnik prenese na pregled. V primeru, da na katerokoli vprašanje odgovori pritrdilno ( »da«), je potreben dodaten telefonski posvet pred obiskom z zdravstvenim osebjem v ambulanti.

Prosimo, da na pregled ne prihajate predčasno ampak ob naročeni uri.

Še vedno je v Zdravstvenem domu Ravne na Koroškem v vseh ambulantah splošne/družinske medicine v ordinacijskem času na razpolago zdravstveno osebje za dajanje navodil, naročilo receptov, napotnic, bolniških staležev, ... Prosimo, da jih kontaktirate na telefonske številke ambulant ali pa na e-poštne naslove ambulant. Vsi kontaktni podatki so objavljeni na spletni strani Zdravstvenega doma. Po predhodnem telefonskem pogovoru vam bo zdravstveno osebje dalo dodatne informacije in usmeritve.

Vsi pacienti, ki imajo znake okužbe dihal (kašelj, vročina, težko dihanje) naj ne hodijo v svoje ambulante, ampak naj predhodno pokličejo na telefonsko številko 031 467 010. Za akutne respiratorne infekte je vzpostavljena ambulanta na Ravnah, v zgornji stavbi - prizidek (sledite oznakam) z ordinacijskim časom od 11:00 do 15:00 ure, sobote, nedelje in praznike od 08:00 do 12:00 ure. Na pregled lahko pridejo samo predhodno naročeni pacienti.
 

Zahvaljujemo se za razumevanje.

Zdravstveni dom
Ravne na Koroškem

Program "Priprava na porod in starševstvo - Šola za starše"

Obveščamo vas, da smo v naši ustanovi ponovno vzpostavili izvajanje programa za nosečnice "PRIPRAVA NA POROD IN STARŠEVSTVO".

Srečanja bodo potekala "v živo" oz. v osebnem stiku in v manjših skupinah ter v skladu z usmeritvami NIJZ za preprečevanje in obvladovanje bolezni COVID-19. 

Veljajo termini, kot so bili načrtovani za leto 2020 (prosimo za vpogled v obstoječo zloženko z razpisanimi datumi).

Potrebna je predhodna prijava udeležbe na srečanja na tel.št.:  02/8705 200 vsak delovni dan med 8.00 in 14.00 uro ali na E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

Prvo srečanje bo potekalo v ponedeljek, 7.9.2020 ob 16.00 uri v sejni dvorani v pritličju upravne zgradbe zdravstvenega doma.

Udeleženke programa in spremljevalce hkrati vljudno prosimo, da upoštevajo vse aktualne previdnostne ukrepe in da sledijo usmeritvam zdravstvenega osebja.

 

Obvezni ukrepi:

  • vstopanje z zaščitno masko
  • razkuževanje rok pred vstopom v predavalnico
  • kontrolno merjenje telesne temperature, ki ga izvede izvajalka programa z brezkontaktnim termometrom
  • izpolnitev vprašalnika z epidemiološko anamnezo
  • upoštevanje medosebne razdalje vsaj 1,5 m

 

Veselimo se srečanja z vami.

Programi krepitve zdravja "testiranje telesne zmogljivosti"

Zdravstvenovzgojni center ZD Ravne vabi v mesecih septembru in oktobru 2020 na testiranje telesne zmogljivosti - občinski test hoje na 2 km, namenjen odrasli populaciji.

 

Testiranje bo potekalo:

- v ponedeljek, 14.9.2020 med 16.00 in 17.30 uro, v Grajskem parku na Ravnah na Koroškem

- v ponedeljek, 5.10.2020 med 16.00 in 17.30 uro, na nogometnem stadionu v Črni na Koroškem

Testiranja bodo izvajana v skladu s trenutnimi s koronavirusom povezanimi ukrepi in omejitvami Nijz-ja.

Vsi, ki bi želeli pridobiti poglobljeno oceno svoje telesne zmogljivosti ter nasvete za ustrezno izvajanje različnih oblik gibalnih aktivnosti za zdravje in dobro počutje, pridite športno oblečeni in obuti.

S seboj prinesite zaščitno masko (uporabili jo boste za čas kontakta z izvajalci testiranj).

 

Veseli bomo vaše odločitve o vključitvi v program krepitve zdravja.

V primeru dežja, bomo testiranje prestavili na drug termin.

Delo v laboratoriju ZP Prevalje

Laboratorij ZP Prevalje bo deloval: od 17.08.2020 od ponedeljka in petka od 6.30 do 10.15

Za razumevanje se vam zahvaljujemo.

 

Diagnostični laboratorij ZD Ravne na Koroškem

Delo laboratorija v ZP Mežica

Laboratorij ZP Mežica bo deloval: od 17.08.2020 od ponedeljka in petka od 9.00 do 10.30

Za razumevanje se vam zahvaljujemo.

 

Diagnostični laboratorij ZD Ravne na Koroškem

Delo laboratorija v ZP Črna na Koroškem

Laboratorij ZP Črna na Koroškem bo deloval: od 17.08.2020 od ponedeljka in petka od 6.30 do 8.30

Za razumevanje se vam zahvaljujemo.

 

Diagnostični laboratorij ZD Ravne na Koroškem

Delo FIZIOTERAPIJE PREVALJE v času dopustov

V času dopustov od 29. 6. 2020 do 28. 8. 2020 – je delovni čas Fizioterapije Prevalje od ponedeljka do petka med 6.15 in 13.45 uro.

Malica: od 10.00 do 10.30.

 

O nas

Zdravstveni dom Ravne na Koroškem
Ob Suhi 11, 2390, Ravne na Koroškem

Kje smo | Galerija Dokumenti

Telefon: (02) 87 05 200
Fax: (02) 87 05 223
E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

 

Certifikat kakovosti