Zdravstveno vzgojni programi krepitve zdravja za odrasle

OBVESTILO

V skladu z navodili NIJZ na področju izvajanja preventivnih programov v času ukrepov za preprečevanje in obvladovanje bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19), vas obveščamo, da bomo v Zdravstvenem domu RAVNE v mesecu septembru 2020 ponovno vzpostavili izvajanje programov krepitve zdravja za odrasle (CINDI delavnice). Način izvedbe bomo določili glede na takratno obstoječe epidemiološko stanje. Delavnice bodo potekale v skladu z aktualnimi ukrepi in na varen način, v majhnih skupinah ali/in individualno. Hkrati bomo v primeru neugodnih razmer omogočili vključitev v programe "na daljavo" ali  v živo od doma preko ON-LINE spletne aplikacije ZOOM. Potrebna bo vaša predhodna prijava na E-naslove izvajalk posameznih srečanj, ki jih bomo za vas objavili še pred mesecem septembrom na tej spletni strani. Ob prijavi vam bomo posredovali ustrezna navodila za povezavo do naših ON-LINE predavanj.

Veselimo se sodelovanja z vami.

S številnimi vsebinami krepitve zdravja se lahko seznanite tudi na spletni strani: https://www.nijz.si

Programi krepitve zdravja so namenjeni odraslim osebam, ogroženim za razvoj kroničnih bolezni in za bolnike s kronično boleznijo. Potekajo v obliki skupinskih delavnic in individualnih srečanj v prostorih ZD Ravne in v zdravstvenih postajah na Prevaljah, v Mežici in v Črni.

Namen delavnic je osveščanje ljudi o vplivih nezdravega življenjskega sloga ter dejavnikov tveganja na njihovo zdravje in na razvoj srčno-žilnih in drugih kroničnih nenalezljivih bolezni ter spodbujanje lastne odgovornosti za svoje zdravje in doseganje čim boljšega počutja posameznika. Izvajalci delavnic so: diplomirane medicinske sestre, diplomirana fizioterapevtka, univerzitetni diplomirani psiholog, v skladu s potrebami se vključujejo lahko tudi zdravniki-specialisti družinske medicine.

Dobro zdravje je podlaga za dobre človekove fizične, duševne zmogljivosti, za njegov osebnostni in družbeni razvoj, pa tudi za poslovni uspeh delovnih kolektivov.

Če si želite pridobiti strokovne informacije, znanje, veščine in podporo na vaši poti do boljšega počutja in zdravja, se lahko za več informacij o pogojih vključitve v programe krepitve zdravja pozanimate pri izbranem osebnem zdravniku oz. pri referenčni medicinski sestri v referenčni ambulanti ali pokličete ZDRAVSTVENOVZGOJNI CENTER ZD RAVNE NA KOROŠKEM.

Udeležba v Programih krepitve zdravja je za osebe z urejenim obveznim zdravstvenim zavarovanjem brezplačna. Veseli bomo vaše odločitve o vključitvi v Programe krepitve zdravja. Pridite in se nam pridružite!

 Kontakt: 

Aleksandra HORVAT, dipl. m. s.
Koordinator promocije zdravja in zdravstvene vzgoje ZD Ravne 
Tel: 02/ 87 05 214 vsak dan (razen ob četrtkih) med 13.00 in 15.00 uro 
GSM: 041 296 158 vsak dan (razen ob četrtkih) med 13.00 in 15.00 uro 
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

Bojana VRHOVNIK, dipl. m. s.
Tel: 02/ 87 05 336 (vsak torek in četrtek med 12.00 in 15.00 uro) 
GSM: 031 745 818 (vsak torek in četrtek med 12.00 in 15.00 uro) 
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.