Množično testiranje širše javnosti v Zdravstvenem domu Ravne na Koroškem

Glede na izražen interes za brezplačno množično testiraje na okužbo z virusom SARS-CoV-2 v Zdravstvenem domu Ravne na Koroškem v soboto in nedeljo ne bo testiranja.
 

Testiranje bo potekalo od ponedeljka do petka od 11.00 do 13.00 ure.
 

Predhodna prijava za brezplačno testiranje ni potrebna. Vsi, ki se želite testirati morate s seboj imeti osebni dokument, kartico zdravstvenega zavarovanja in zapisano številko mobilnega telefona.

Upoštevati je potrebno vsa navodila NIJZ:

 • med čakanjem je treba ohranjati medsebojno razdaljo (najmanj 2 m)
 • nositi pravilno nameščeno zaščitno masko.

Osnovni pogoj za udeležbo na testiranju je, da ste zdravi, brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal in prebavil.

Rezultat testa boste prejeli prek sms-a na svoj telefon. Če bi se izkazalo, da ste na testu pozitivni, se takoj izolirajte s čim manj stikov, kot je mogoče. Ne uporabljajte javnega prevoza. Druženje na javni površini ni dovoljeno. Pokličite svojega izbranega zdravnika (v ordinacijskem času).

 

Negativni rezultat testa pomeni, da ste negativni v tistem trenutku. Zato naj vam test ne daje občutka lažne varnosti. Še naprej dosledno upoštevajte vsa priporočila in zaščitne ukrepe!

Šola za starše

PROGRAM "PRIPRAVA NA POROD IN STARŠEVSTVO"  (ŠOLA ZA STARŠE)
BOMO V JANUARJU IN FEBRUARJU 2021 IZVAJALI NA DALJAVO, PREKO SPLETNE APLIKACIJE MICROSOFT TEAMS

Priprava na porod in starševstvo ima velik pomen za dober potek nosečnosti in samega poroda. Tega se zavedamo, zato smo za čas omejevalnih ukrepov za zajezitev širjenja okužb s COVID-19 pripravili posamezna srečanja preko spletne aplikacije in orodja MICROSOFT TEAMS.

Prvo srečanje »ZDRAVA NOSEČNOST« se prične 4. januarja 2021 ob 16.00 uri in se bo na isti povezavi nadaljevalo s srečanjem »ZOBOZDRAVSTVENA VZGOJA« ob 17.15 uri.

 

Na dan srečanja bomo vsem nosečnicam, ki ste se prijavile v program, na elektronski naslov poslali opomnik z navodili za vključitev na srečanje. Registracija je enostavna. Vljudno prosimo, da se za posamezno srečanje registrirate vedno 15 minut pred začetkom posameznega srečanja.

Ob prijavi na srečanje ne prižigate mikrofonov in kamer in jih tudi med samim srečanjem ne uporabljate. Komunikacijo z vami bo vzpostavila predavateljica.

Termini vseh posameznih srečanj so objavljeni v zloženki Priprava na porod in starševstvo za leto 2021, ki jo  najdete na: www.zd-ravne.si

 

Za vključitev v Šolo za starše na daljavo je potrebna OBVEZNA prijava.  Za udeležbo na  ON-LINE predavanja v januarju in februarju 2021 se lahko prijavite še do vključno 28.12.2020 preko telefona ali elektronske pošte, vsak delovnik, razen ponedeljka, med 8.00 in 10.00 uro dopoldne.

Kontaktna oseba: Snježana Savić, dipl.m.s.

Telefon: 02/8705 293

E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

Dosledno upoštevajmo zaščitne ukrepe za zajezitev širjenja okužb COVID-19, da se bomo lahko že kmalu srečali tudi "V ŽIVO.


Aleksandra Horvat, koordinator promocije zdravja

in zdravstvene vzgoje v ZD Ravne

Delovanje laboratorija

Laboratoriji v zdravstvenih postajah Prevalje, Mežica in Črna na Koroškem bodo do preklica ZAPRTI.

Laboratorij v Zdravstvenem domu Ravne na Koroškem deluje po ustaljenem urniku.

Zajezimo širjenje bolezni covid-19

ZAJEZIMO ŠIRJENJE BOLEZNI COVID-19!

 

V situaciji, ki smo ji izpostavljeni in predstavlja velik izziv za vse, je še posebej pomembno, da delujemo preventivno in odgovorno za omejitev širjenja bolezni COVID-19.

Skupaj z zaščitnimi ukrepi, ki odločilno pripomorejo k uspešnemu obvladovanju širjenja bolezni, predstavlja temelj za obvladovanje trenutnih razmer verodostojnost podatkov in informacij.

V trenutnih razmerah še posebej poudarjamo dosledno upoštevanje zaščitnih ukrepov (varne medsebojne razdalje, izogibanje stikom z ljudmi, ki kihajo in kašljajo, temeljito umivanje rok z milom in vodo, higiena kašlja in kihanja, izogibanje druženja v zaprtih prostorih, redno zračenje prostorov, razkuževanje rok in pravilna uporaba zaščitne maske) in pravil izolacije in karantene ter upoštevanje navodil predstavnikov zdravstvenih inštitucij in Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

V primeru pojava bolezenskih znakov (vročina, kašelj, slabo počutje, bolečine v mišicah, občutek pomanjkanja zraka idr.) ostanemo doma in se telefonsko pogovorimo s svojim izbranim zdravnikom ali pokličemo Ambulanto COVID-19 za akutne respiratorne infekte (ARI) -  telefonska številka: 031 467 010.

Prilagamo naslove s telefonskimi številkami kontaktov za primer, če potrebujete zdravstveno pomoč ali morebiten strokovni nasvet:

 • Preventivni ukrepi in svetovanje - Zdravstvenovzgojni center ZDRAVSTVENI DOM RAVNE NA KOROŠKEM (telefonska številka: (02) 8705 272)
 • Nacionalni inštitut za javno zdravje, OE Ravne na Koroškem - telefonska številka:  (02) 8705 600
   
 • Linki za dostopnost do aktualnih informacij v zvezi z ukrepi COVID-19 in vsebin za zdravje:

Navodila za osebe, ki so bile izpostavljene okužbi z novim koronavirusom

 

V obdobju 14 dni od izpostavljenosti okužbi z novim koronavirusom se izogibajte vsem nenujnim stikom z ostalimi ljudmi. To velja še posebno za stike s starejšimi, tistimi s kroničnimi boleznimi in tistimi, ki imajo oslabljen imunski sistem (bolezni srca in ožilja, bolezni dihal, sladkorna bolezen, oslabljeno delovanje ledvic, zdravljenje raka...). Pri njih je tveganje za težji potek bolezni višje.

V obdobju 14 dni pozorno spremljajte svoje zdravstveno stanje. Če se pri vas v tem času pojavijo simptomi ali znaki covid-19 (slabo počutje, prehladni znaki, kašelj, vročina, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, izguba vonja ali okusa, bolečine v žrelu,…), ostanite doma in pokličite osebnega ali dežurnega zdravnika, kjer boste prejeli nadaljnja navodila.

Upoštevajte priporočila za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-CoV-2:

 •  Izogibamo se stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
 •  Vzdržujemo medosebno razdaljo vsaj 2 metra.
 •  Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
 •  Redno si umivamo roke z milom in vodo.
 •  V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost etanola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
 • Priporočamo uporabo mask skladno s Priporočili za uporabo mask v času širjenja okužbe s SARS-CoV-2, ki so dostopna na naslednji povezavi.
 • Izogibamo se zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi.
 • Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.
 • Zaposlene osebe opravljajo delo od doma v dogovoru z delodajalcem (v kolikor jim to narava dela dopušča) oz. se z delodajalcem dogovorijo o načinu dela.

  Datum zadnje posodobitve dokumenta: 12.10.2020

Navodila za osebo s potrjeno okužbo s sars-cov-2 v domači izolaciji

 

Ker je bila pri vas potrjena okužba z virusom SARS-CoV-2, vam je bila odrejena izolacija. Izolacija je ukrep, ki ga izbrani osebni zdravnik odredi osebi, okuženi s SARS-CoV-2, in pomeni, da oseba ne sme zapuščati  doma, da  mora omejiti  stike z  ostalimi  osebami  in  dosledno  upoštevati priporočila za preprečevanje širjenja bolezni. Izolacija je izjemno pomemben ukrep, ki ga je potrebno dosledno upoštevati. Trajanje izolacije določi vaš izbrani osebni oziroma lečeči zdravnik. Kontrolni brisi oz. kontrolna testiranja niso potrebna.

Pri večini bolnikov s covid-19 bolezen poteka blago in brez zapletov.

V primeru poslabšanja bolezni (na primer poslabšanje kašlja z gnojnim izpljunkom ali težko dihanje), se po telefonu posvetujte z vašim izbranim osebnim zdravnikom. Če ta ni dosegljiv, pokličite najbližjo dežurno ambulanto ali nujno medicinsko pomoč na telefonsko številko 112, kjer boste prejeli nadaljnja navodila. Povejte jim, da je bila pri vas potrjena okužba s SARS-CoV-2.

Prosimo vas, da obvestite vse osebe, s katerimi ste bili v stiku v obdobju 2 dni pred pojavom simptomov in v času po pojavu simptomov in znakov bolezni (če ste brez simptomov pa v obdobju 2 dni pred odvzemom vzorca, s katerim je bila pri vas potrjena okužba z virusom SARS-CoV-2, do pričetka izolacije). Tem osebam posredujte »Navodila za osebe, ki so bile izpostavljene okužbi z novim koronavirusom«, ki ste jih prejeli s strani epidemiološke službe, ali jih usmerite na naslednjo povezavo. S tem boste pomembno pripomogli k omejevanju širjenja covid-19.

 
   

POMEMBNO!

 • V času izolacije ne zapuščajte doma in ne sprejemajte obiskov.
 • Večino časa preživite v drugi sobi kot ostali člani skupnega gospodinjstva, če je to mogoče, oziroma omejite stike in vzdržujte razdaljo najmanj 2 metra med vami in ostalimi člani skupnega gospodinjstva. Obroke hrane uživajte ločeno, uporabljajte svoj jedilni in higienski pribor in ločeno perite svoje perilo. Ne pripravljajte hrane za ostale družinske člane.
 • Pogosto si umivajte ali razkužujte roke, upoštevajte pravilno higieno kašlja, večkrat dnevno prezračujte prostore, v katerih se zadržujete in čistite površine, ki se jih pogosto dotikate (npr. kljuke, stikala, pulti, nočne omarice, telefoni, tipkovnice, sanitarije …).
 • Upoštevajte podrobnejša navodila v nadaljevanju.
   
 
   

V nadaljevanju sledi podrobnejša obrazložitev zgoraj navedenih osnovnih navodil poteka izolacije.
 

SPREMLJAJTE SVOJE ZDRAVSTVENO STANJE

 • V primeru poslabšanja bolezni (na primer poslabšanja kašlja z gnojnim izpljunkom ali težkega dihanja) se po telefonu posvetujte z vašim izbranim zdravnikom. Če ta ni dosegljiv, pokličite najbližjo dežurno ambulanto ali 112, kjer boste prejeli nadaljnja navodila. Povejte jim, da imate potrjeno okužbo s SARS-CoV-2.
 • Če bo po presoji zdravnika potreben obisk zdravstvene ustanove, vam bodo zdravstveni delavci dali navodila, kot na primer kako se odpravite na pot, kako si namestiti masko, kdaj se zglasite v zdravstveni ustanovi, kateri vhod uporabite, ipd.
 • V primeru, ko morate sami na pot do zdravstvene ustanove, ne uporabljajte javnega prevoza, sistema souporabe avtomobilov ali taksijev.

OSTANITE DOMA

 • Ne odhajajte od doma (ne zapuščajte svojega doma, ne hodite v službo, trgovino ali druge ustanove, ne uporabljajte javnega prevoza ali taksijev).
 • Izogibajte se stikom z drugimi in ne sprejemajte obiskov v vašem domu.
 • V času okrevanja počivajte, ne izvajajte težjih fizičnih aktivnosti, zamotite se s prijetnimi aktivnostmi.

LOČITE SE OD DRUGIH LJUDI V VAŠEM DOMU

 • Če si gospodinjstvo delite z več osebami, z njimi zmanjšajte stike oziroma vzdržujte medosebno razdaljo vsaj 2 metra. V primerih, ko je potreben tesnejši stik (pod 2 metra), si namestite masko.
 • Ne zadržujte se v istih prostorih kot ostali. Če je možno, se umaknite v prostor, kjer boste le vi. Spite v ločenem prostoru, v kolikor je to mogoče.
 • Uporabljajte ločeno kopalnico kot ostali. V primeru, da nimate te možnosti, uporabljajte kopalnico takrat, ko ostalih v kopalnici ni. Za tuširanje/kopanje jo uporabite zadnji v tistem dnevu.
 • Pri uporabi kuhinje se izogibajte stikov z ostalimi člani gospodinjstva in se tam ne zadržujte hkrati z njimi. Obroke hrane uživajte ločeno od ostalih članov. Pred pripravo hrane si skrbno umijte roke. Ne pripravljajte hrane za ostale člane gospodinjstva. Pomembno je, da vsakič počistite za sabo, tako površine, ki ste se jih dotikali, kot tudi posodo in pribor, ki ste jih uporabljali.
 • Redno prezračujte prostore, v katerih se zadržujete. Prezračite prostor za pet do deset minut večkrat na dan.

ZAGOTAVLJANJE OSNOVNIH ŽIVLJENSKIH POTREBŠČIN

 • Za zagotavljanje osnovnih živil, higienskih potrebščin in zdravil se s svojci, sosedi ali prijatelji dogovorite, da vam jih priskrbijo in dostavijo na dom. Pri dostavi naj v vaš dom ne vstopajo, ampak naj potrebščine pustijo pred vhodnimi vrati in vas o tem obvestijo po domofonu ali telefonu.
 • Za zagotavljanje osnovnih življenjskih potrebščin se lahko obrnete na lokalno skupnost (na primer lokalna izpostava Rdečega križa, prostovoljci itd).
 • Priporočamo uporabo alternativnih metod nakupovanja kot so spletna prodaja in dostava na varen način, pri čemer dostavljavec ne vstopa v vaš dom in vam dostavi paket pred vhodna vrata. Priporočamo, da upoštevate priporočila na naslednji povezavi.

UPOŠTEVAJTE HIGIENO KAŠLJA

 • Upoštevajte pravilno higieno kašlja (preden zakašljate/kihnete, si pokrijte usta in nos s papirnatim robčkom ali zakašljajte/kihnite v zgornji del rokava).
 • Papirnat robček po vsaki uporabi odvrzite v posebno plastično vrečko za smeti, namenjeno samo vašim osebnim odpadkom, in si nato umijte roke z milom ter vodo.

UPOŠTEVAJTE HIGIENO ROK

 • Pogosto si umivajte roke z milom in vodo. V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabite namensko razkužilo za roke.
 • Ne dotikajte se obraza z nečistimi/neopranimi rokami.

NE DELITE SVOJIH OSEBNIH IN HIGIENSKIH PREDMETOV Z DRUGIMI

 • Uporabljajte svoj jedilni pribor, higienske pripomočke, perilo in brisače ter jih ne delite z drugimi.
 • Po uporabi osebnih in higienskih predmetov le te očistite in jih shranjujte ločeno od ostalih.

ČIŠČENJE IN RAVNAVNJE Z ODPADKI

 • Za čiščenje površin uporabite vodo in običajna čistilna sredstva.
 • Večkrat očistite površine, ki se jih pogosto dotikate (npr. kljuke, mize, kuhinjski pult, nočne omarice, straniščno školjko, pipe umivalnikov, telefoni, tipkovnice ipd.).
 • Osebne odpadke (npr. uporabljene robčke) ter odpadke od čiščenja prostorov (npr. krpe za enkratno uporabo) je potrebno odložiti v plastično vrečo za odpadke in jo, ko je polna, tesno zavezati. Vsebine vreč ne tlačite in se odpadkov po odlaganju v vrečo ne dotikajte več. To vrečo nato namestite v drugo plastično vrečo za odpadke in tudi to tesno zavežite. Vrečo je treba postaviti ločeno od ostalih odpadkov (npr. v predprostor, na balkon, na teraso). Shranjena mora biti na varnem mestu, zaščitena pred otroki in živalmi. To vrečo ločeno hranite vsaj 72 ur, preden jo odložite v zunanji zabojnik za mešane komunalne odpadke (preostanek odpadkov).
 • Ostale gospodinjske odpadke zavrzite kot običajno.
 • Po vsakem ravnanju z odpadki in/ali čiščenju si temeljito umijte roke z milom ter vodo.
 • Svojo posteljnino in drugo perilo perite ločeno od ostalega perila z običajnim pralnim praškom na temperaturi 90⁰C ali na nižjih temperaturah z dodatkom sredstva za dezinfekcijo perila (npr. belilno sredstvo na osnovi natrijevega hipoklorita ali drugo sredstvo za tekstil s podobnim učinkom). Perilo posušite v sušilnem stroju ali ga prelikajte.

SKRB ZA DUŠEVNO ZDRAVJE

 • Kljub osamitvi ostanite povezani z drugimi ljudmi, še posebej če živite sami. Oprite se na prijatelje, družino ali druge. Poskusite ostati v stiku z njimi po telefonu, po pošti ali spletu. Dajte jim vedeti, da želite ostati povezani in naj to postane vaša dnevna rutina. To je pomembno za vaše duševno počutje. Morda vam bo koristilo, če z njimi delite, kako se počutite, in morda bo to koristilo tudi njim.
 • Bolezen, socialna osamitev, nepredvidljivost in spremembe v rutini lahko prispevajo k povečanju stresa. Mnogi ljudje (tudi tisti, ki običajno nimajo težav z duševnim zdravjem) so v takih razmerah lahko zaskrbljeni. Razumljivo je, da izvajanje takih ukrepov lahko povzroči dolgočasje ali je frustrirajoče. Lahko se boste slabo počutili, imeli težave s spanjem, pogrešali družbo. Pomagate si lahko na preprost način:
  • Na spletu poiščite ideje za vaje, ki jih lahko izvajate doma in so primerne za vaše zdravstveno stanje.
  • Delajte stvari pri katerih uživate: npr. branje, kuhanje, poslušanje radia, gledanje TV, učenje preko spleta.
  • Poskušajte jesti zdravo in uravnoteženo, piti dovolj vode, izogibajte se kajenju, alkoholu in drogam.
 • Ob stalnem spremljanju novic boste lahko bolj zaskrbljeni. Zato poskusite omejiti čas, ki ga namenite spremljanju medijskega poročanja o epidemiji. Preverite novice le ob določenem času ali nekajkrat na dan.
 • Poskusite se osredotočiti na stvari, ki jih lahko nadzorujete, npr. svoje vedenje, s kom govorite, od koga dobivate informacije.

RAVNANJE S HIŠNIMI LJUBLJENČKI

 • Za vaše hišne ljubljenčke naj poskrbijo drugi člani gospodinjstva. Če to ni mogoče, si pred in po ukvarjanju z živaljo umijte roke.
 • Za sprehajanje vašega psa se dogovorite s svojci, sosedi, prijatelji, ki si naj pred in po interakciji z živaljo umijejo roke.

KDAJ JE KONEC IZOLACIJE?

 • Trajanje izolacije določi osebni oziroma lečeči zdravnik.
 • Tudi po prenehanju izolacije še naprej upoštevajte splošne preventivne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-CoV-2.
 • Več navodil v zvezi s COVID-19 je dostopnih na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje na naslednji povezavi.

KORISTNE POVEZAVE


Priporočila za starejše v času epidemije nove virusne bolezni COVID-19

Zaradi razlogov, ki jih še ne poznamo v celoti, pri starejših, ki zbolijo za novo virusno boleznijo COVID-19, bolezen pogosteje poteka v težji obliki. Nevarnost zapletov je večja tudi pri kronično bolnih. Zato je zelo pomembno, da starejši natančno upoštevajo sprejete ukrepe in sledijo nasvetom strokovnjakov glede zaščitnih ukrepov, prav tako pa je odgovornost vseh, da poskrbimo za kar največjo varnost starejših sodržavljanov.

Pomoč v primeru psihosocialne stiske

Če se v času epidemije koronavirusa soočate z duševno stisko, se lahko obrnete na strokovnjake s področja duševnega zdravja, ki bodo na voljo v številnih zdravstvenih domovih po vsej Sloveniji. Za psihološko podporo v zdravstvenih domovih je namenjena skupna telefonska številka 080 51 00 in  je del Telefona za psihološko podporo prebivalcem med epidemijo COVID-19. Pogovor s strokovnjakom s področja duševnega zdravja v zdravstvenem domu vam lahko olajša stiske, strahove in skrbi v povezavi z epidemijo. Pogovor ni namenjen poglobljeni psihoterapevtski ali psihiatrični obravnavi. Za razbremenitev in pogovor se tako lahko obrnete na zgoraj omenjeno skupno številko (080 51 00), lahko pa neposredno pokličete strokovnjaka iz vašega ali kateregakoli drugega zdravstvenega doma. Seznam zdravstvenih domov je dostopen na povezavi https://www.nijz.si/sl/strokovnjaki-s-podrocja-dusevnega-zdravja-v-casu-epidemije-koronavirusa-na-voljo-za-brezplacne.

 

 

Obvestilo staršem

Dragi starši,

 

zavedamo se izzivov, s katerimi se v letošnjem šolskem letu soočamo vsi, tako vi in vaši otroci kot tudi mi pediatri. S pričetkom novega šolskega leta se zaradi ugodnejših vremenskih vplivov in druženja v zaprtih prostorih vsako leto poveča tudi število okužb z respiratornimi virusi. Pojavijo se prehladna obolenja, ki jih spremljajo izcedek iz nosu, kihanje, bolečine pri požiranju, hripavost in blago povišana telesna temperatura. Šole in vrtci, kjer je na enem mestu zbranih veliko otrok, za širjenje teh virusov nudijo idealne pogoje. Otroci z okužbo dihal so najbolj kužni v prvih dneh, ko se pojavijo omenjeni bolezenski znaki, zato je pomembno, da takrat ostanejo doma in ne širijo okužbe na druge otroke. Zavedati se moramo, da lahko tudi običajni sezonski virusi pri občutljivih in najmlajših otrocih povzročijo okužbo spodnjih dihal (bronhiolitis in bronhitis), ki lahko zahteva tudi bolnišnično zdravljenje.

Tudi covid-19 se pri otrocih lahko kaže le kot prehladno obolenje, zato ga je predvsem v začetku bolezni, le na podlagi bolezenskih znakov nemogoče ločiti od ostalih prehladnih obolenj, ki jih povzročajo običajni sezonski virusi. Ker pa dosedanje raziskave kažejo, da majhni otroci niso pomembni prenašalci novega koronavirusa v kolektivu in da je v večini primerov vir okužbe zanje bolna odrasla oseba, smo omejili napotitve na odvzem brisa na novi koronavirus pri majhnih otrocih, saj se zavedamo, da je preiskava zanje neprijetna.

V nekaterih okoliščinah se bo otrokov pediater glede na bolezensko sliko ali epidemiološke okoliščine vseeno odločil, da otrok potrebuje odvzem brisa na novi koronavirus. V tem primeru je pomembno, da do sporočenega rezultata izvida z otrokom ostanete doma.

Dosedanje raziskave potrjujejo, da velike večine otrok covid-19 ne ogroža, a je zelo pomembno, da zaradi zaščite ranljivejših skupin prebivalstva, ki jih ne moremo povsem izolirati, in v želji po življenju s čim manj omejitvami, upoštevamo priporočila in navodila strokovnjakov.

Zavedamo se, da nas vse čakata negotova jesen in zima, zato vas prosimo za razumevanje z željo po čim boljšem sodelovanju, saj bomo le na ta način ohranili zdravje in življenja otrok, kar je naš skupni cilj.

 

Zdravstveni dom
Ravne na Koroškem

Spremenjen način dela v ambulantah

Obveščamo vas, da bo od 14.09.2020 dalje v ZD Ravne ponovno uveden običajen urnik ambulant. Ordinacijski časi so objavljeni na spletni strani in po posameznih zdravstvenih postajah oziroma ordinacijah.

Vsi pacienti (razen v primeru nujne medicinske pomoči) se morajo za obravnavo predhodno naročiti. Pred prihodom pacienta se bo opravila triaža po telefonu. Pred obiskom zdravnika pacient izpolni vprašalnik o zdravstvenem stanju, ki ga najde na spletni strani zdravstvenega doma oziroma bo na razpolago v tiskani obliki pred vhodom v zdravstveno ustanovo. lzpolnjen vprašalnik prenese na pregled. V primeru, da na katerokoli vprašanje odgovori pritrdilno ( »da«), je potreben dodaten telefonski posvet pred obiskom z zdravstvenim osebjem v ambulanti.

Prosimo, da na pregled ne prihajate predčasno ampak ob naročeni uri.

Še vedno je v Zdravstvenem domu Ravne na Koroškem v vseh ambulantah splošne/družinske medicine v ordinacijskem času na razpolago zdravstveno osebje za dajanje navodil, naročilo receptov, napotnic, bolniških staležev, ... Prosimo, da jih kontaktirate na telefonske številke ambulant ali pa na e-poštne naslove ambulant. Vsi kontaktni podatki so objavljeni na spletni strani Zdravstvenega doma. Po predhodnem telefonskem pogovoru vam bo zdravstveno osebje dalo dodatne informacije in usmeritve.

Vsi pacienti, ki imajo znake okužbe dihal (kašelj, vročina, težko dihanje) naj ne hodijo v svoje ambulante, ampak naj predhodno pokličejo na telefonsko številko 031 467 010. Za akutne respiratorne infekte je vzpostavljena ambulanta na Ravnah, v zgornji stavbi - prizidek (sledite oznakam) z ordinacijskim časom od 11:00 do 15:00 ure, sobote, nedelje in praznike od 08:00 do 12:00 ure. Na pregled lahko pridejo samo predhodno naročeni pacienti.
 

Zahvaljujemo se za razumevanje.

Zdravstveni dom
Ravne na Koroškem

O nas

Zdravstveni dom Ravne na Koroškem
Ob Suhi 11, 2390, Ravne na Koroškem

Kje smo | Galerija Dokumenti

Telefon: (02) 87 05 200
Fax: (02) 87 05 223
E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

 

Certifikat kakovosti