PROGRAM SVIT »SVITOVA PODPORA»

  

 

 

SVIT- ova PODPORA

Preventivni presejalni PROGRAM SVIT poteka pod okriljem Ministrstva za zdravje Republike Slovenije. Nosilec programa je Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ).

Program pripomore k zgodnjemu odkrivanju predrakavih in rakavih sprememb na debelem črevesu in danki ter uspešnemu zdravljenju, ali pa razvoj bolezni celo prepreči. Vključuje moške in ženske med 50. in 74. letom starosti na vsaki 2 leti. Zelo pomembno je, da se v Program Svit vključite vsakokrat, ko ste vanj povabljeni.

 

Ne zavrzite vabila na testiranje v Programu SVIT, odzovite se nanj.

VABILO V PROGRAM SVIT JE DARILO ŽIVLJENJU!

 

Kako se lahko vključite v Program SVIT?

Ko vabilo v Program SVIT dobite po pošti, ga pozorno preberite, izpolnite in s podpisano Izjavo o prostovoljnem sodelovanju pošljite po pošti. Na dom boste prejeli komplet s testerji za odvzem vzorcev blata. Sledite priloženim navodilom in jih po opravljenem odvzemu v priloženi kuverti oddajte po pošti. Ob negativnem izvidu boste v Program SVIT ponovno vabljeni čez dve leti. V primeru pozitivnega izvida boste napoteni na kolonoskopijo, s katero bo zdravnik specialist ugotovil vzrok, ki lahko pomeni prisotnost predrakavih sprememb na črevesni sluznici (polipov).

Spletna stran za več informacij o Programu Svit: www.program-svit.si 

 

Zakaj se je modro odzvati na povabilo v Program SVIT?

Ker je na srečo zgodaj odkrita oblika raka zelo dobro ozdravljiva. V programu SVIT od 65 do 70% primerov raka na debelem črevesu in danki odkrijemo tako zgodaj, da onkološko zdravljenje ni potrebno (Vir: NIJZ).

SVITOVA PODPORA

Svitova podpora vam je na voljo za informacije in pomoč pri vašem vključevanju v program Svit. 

 

Kje?

V upravni stavbi zdravstvenega doma Ravne, Ob Suhi 11, Ravne na Koroškem (2.nadstropje)

Oblika naročanja

Osebno, telefonsko, elektronsko

Kdaj?

Vsak delovni dan med 13.00 in 15.00 uro

Kontaktna oseba

Aleksandra Saša Horvat, dipl.m.s.

Telefon

02/8705-214 ali GSM: 041 296 158

E-naslov

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

Vsekakor pa se oglasite pri svojem osebnem zdravniku, če ste pred povabilom v Program Svit zaznali: vidno krvavitev v blatu, spremenjen način odvajanja blata, zelo tanko blato, zaprtja, ki jim sledijo driske, huda, ponavljajoča se ali dlje trajajoča bolečina v trebuhu, nenamerno izgubo telesne teže.