Spremenjen način dela v ambulantah

Obveščamo vas, da bo s 01.06.2020 dalje v ZD Ravne spremenjen način dela v ambulantah. Delovale bodo splošne ambulante:

  1. v Zdravstveni postaji Črna na Koroškem
  2. v Zdravstveni postaji Mežica (ena ambulanta)
  3. v Zdravstveni postaji Prevalje (dve ambulanti)
  4. v ZD Ravne (pet ambulant).

Popoldanska ambulanta bo delovala na Ravnah v dežurni ambulanti od 15:00 do 20:00 ure.

Vsi pacienti (razen v primeru nujne medicinske pomoči) se morajo za obravnavo predhodno naročiti. Pred prihodom pacienta se bo opravila triaža po telefonu. Pred obiskom zdravnika pacient izpolni vprašalnik o zdravstvenem stanju, ki ga najde na spletni strani zdravstvenega doma oziroma bo na razpolago v tiskani obliki pred vhodom v zdravstveno ustanovo. Izpolnjen vprašalnik prenese na pregled. V primeru, da na katerokoli vprašanje odgovori pritrdilno (»da«), je potreben dodaten telefonski posvet pred obiskom z zdravstvenim osebjem v ambulanti.

Še vedno je v Zdravstvenem domu Ravne na Koroškem v vseh ambulantah splošne/družinske medicine v ordinacijskem času (popoldanskih ambulant v času epidemije COVID-19 ni) na razpolago zdravstveno osebje za dajanje navodil, naročilo receptov, napotnic, bolniških staležev, … Prosimo, da jih kontaktirate na telefonske številke ambulant ali pa na e-poštne naslove ambulant. Vsi kontaktni podatki so objavljeni na spletni strani Zdravstvenega doma ( https://www.zd-ravne.si ). Po predhodnem telefonskem pogovoru vam bo zdravstveno osebje dalo dodatne informacije in usmeritve.

Vsi pacienti, ki imajo znake okužbe dihal (kašelj, vročina, težko dihanje) naj ne hodijo v svoje ambulante, ampak naj predhodno pokličejo na telefonsko številko 031 467 010. Za akutne respiratorne infekte je vzpostavljena ambulanta na Ravnah, v zgornji stavbi – prizidek (sledite oznakam) z ordinacijskim časom od 12:00 do 15:00 ure. Na pregled lahko pridejo samo predhodno naročeni pacienti.

Zahvaljujemo se za razumevanje.

Zdravstveni dom
Ravne na Koroškem