Spremenjen način dela v ambulantah

Obveščamo vas, da bo od 14.09.2020 dalje v ZD Ravne ponovno uveden običajen urnik ambulant. Ordinacijski časi so objavljeni na spletni strani in po posameznih zdravstvenih postajah oziroma ordinacijah.

Vsi pacienti (razen v primeru nujne medicinske pomoči) se morajo za obravnavo predhodno naročiti. Pred prihodom pacienta se bo opravila triaža po telefonu. Pred obiskom zdravnika pacient izpolni vprašalnik o zdravstvenem stanju, ki ga najde na spletni strani zdravstvenega doma oziroma bo na razpolago v tiskani obliki pred vhodom v zdravstveno ustanovo. lzpolnjen vprašalnik prenese na pregled. V primeru, da na katerokoli vprašanje odgovori pritrdilno ( »da«), je potreben dodaten telefonski posvet pred obiskom z zdravstvenim osebjem v ambulanti.

Prosimo, da na pregled ne prihajate predčasno ampak ob naročeni uri.

Še vedno je v Zdravstvenem domu Ravne na Koroškem v vseh ambulantah splošne/družinske medicine v ordinacijskem času na razpolago zdravstveno osebje za dajanje navodil, naročilo receptov, napotnic, bolniških staležev, ... Prosimo, da jih kontaktirate na telefonske številke ambulant ali pa na e-poštne naslove ambulant. Vsi kontaktni podatki so objavljeni na spletni strani Zdravstvenega doma. Po predhodnem telefonskem pogovoru vam bo zdravstveno osebje dalo dodatne informacije in usmeritve.

Vsi pacienti, ki imajo znake okužbe dihal (kašelj, vročina, težko dihanje) naj ne hodijo v svoje ambulante, ampak naj predhodno pokličejo na telefonsko številko 031 467 010. Za akutne respiratorne infekte je vzpostavljena ambulanta na Ravnah, v zgornji stavbi - prizidek (sledite oznakam) z ordinacijskim časom od 11:00 do 15:00 ure, sobote, nedelje in praznike od 08:00 do 12:00 ure. Na pregled lahko pridejo samo predhodno naročeni pacienti.
 

Zahvaljujemo se za razumevanje.

Zdravstveni dom
Ravne na Koroškem

Program "Priprava na porod in starševstvo - Šola za starše"

Obveščamo vas, da smo v naši ustanovi ponovno vzpostavili izvajanje programa za nosečnice "PRIPRAVA NA POROD IN STARŠEVSTVO".

Srečanja bodo potekala "v živo" oz. v osebnem stiku in v manjših skupinah ter v skladu z usmeritvami NIJZ za preprečevanje in obvladovanje bolezni COVID-19. 

Veljajo termini, kot so bili načrtovani za leto 2020 (prosimo za vpogled v obstoječo zloženko z razpisanimi datumi).

Potrebna je predhodna prijava udeležbe na srečanja na tel.št.:  02/8705 200 vsak delovni dan med 8.00 in 14.00 uro ali na E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

Prvo srečanje bo potekalo v ponedeljek, 7.9.2020 ob 16.00 uri v sejni dvorani v pritličju upravne zgradbe zdravstvenega doma.

Udeleženke programa in spremljevalce hkrati vljudno prosimo, da upoštevajo vse aktualne previdnostne ukrepe in da sledijo usmeritvam zdravstvenega osebja.

 

Obvezni ukrepi:

  • vstopanje z zaščitno masko
  • razkuževanje rok pred vstopom v predavalnico
  • kontrolno merjenje telesne temperature, ki ga izvede izvajalka programa z brezkontaktnim termometrom
  • izpolnitev vprašalnika z epidemiološko anamnezo
  • upoštevanje medosebne razdalje vsaj 1,5 m

 

Veselimo se srečanja z vami.

Programi krepitve zdravja "testiranje telesne zmogljivosti"

Zdravstvenovzgojni center ZD Ravne vabi v mesecih septembru in oktobru 2020 na testiranje telesne zmogljivosti - občinski test hoje na 2 km, namenjen odrasli populaciji.

 

Testiranje bo potekalo:

- v ponedeljek, 14.9.2020 med 16.00 in 17.30 uro, v Grajskem parku na Ravnah na Koroškem

- v ponedeljek, 5.10.2020 med 16.00 in 17.30 uro, na nogometnem stadionu v Črni na Koroškem

Testiranja bodo izvajana v skladu s trenutnimi s koronavirusom povezanimi ukrepi in omejitvami Nijz-ja.

Vsi, ki bi želeli pridobiti poglobljeno oceno svoje telesne zmogljivosti ter nasvete za ustrezno izvajanje različnih oblik gibalnih aktivnosti za zdravje in dobro počutje, pridite športno oblečeni in obuti.

S seboj prinesite zaščitno masko (uporabili jo boste za čas kontakta z izvajalci testiranj).

 

Veseli bomo vaše odločitve o vključitvi v program krepitve zdravja.

V primeru dežja, bomo testiranje prestavili na drug termin.

Delo v laboratoriju ZP Prevalje

Laboratorij ZP Prevalje bo deloval: od 17.08.2020 od ponedeljka in petka od 6.30 do 10.15

Za razumevanje se vam zahvaljujemo.

 

Diagnostični laboratorij ZD Ravne na Koroškem

Delo laboratorija v ZP Mežica

Laboratorij ZP Mežica bo deloval: od 17.08.2020 od ponedeljka in petka od 9.00 do 10.30

Za razumevanje se vam zahvaljujemo.

 

Diagnostični laboratorij ZD Ravne na Koroškem

Delo laboratorija v ZP Črna na Koroškem

Laboratorij ZP Črna na Koroškem bo deloval: od 17.08.2020 od ponedeljka in petka od 6.30 do 8.30

Za razumevanje se vam zahvaljujemo.

 

Diagnostični laboratorij ZD Ravne na Koroškem

Zdravstvena vzgoja otrok in mladine

Slovenski mladostniki in zdravje – primerjava s sovrstniki iz drugih držav

Poročilo Svetovne zdravstvene organizacije, ki predstavlja ključne ugotovitve mednarodne raziskave »Z zdravjem povezana vedenja v šolskem obdobju med mladostniki 2017/2018 (HBSC), ki jo v Sloveniji vsaka štiri leta izvede Nacionalni inštitut za javno zdravje,« navaja, da slovenski mladostniki v primerjavi z vrstniki iz drugih držav ne uživajo pogosto sladkarij in sladkanih pijač in da se izboljšuje telesna aktivnost ter uživanje sadja in zelenjave.  Poznajo se tudi pozitivni učinki ukrepov in aktivnosti na področju debelosti, spolnih odnosov in kajenja. Poleg tega v primerjavi z vrstniki iz drugih držav mladostniki v Sloveniji doživljajo malo psihosomatskih simptomov.

Zaskrbljujoči pa so podatki, da se slovenskim mladostniki nahajajo v prvi tretjini držav pri nasilju - trpinčenju v živo in preko spleta ter pretepanju, pitju alkoholnih pijač in uporabi marihuane in da ima le manjšina mladostnikov redne obroke s starši.

Preberite več na: Življenjski slog - mladostniki.

Dosegljivo na:  https://www.nijz.si/sl/porocilo-svetovne-zdravstvene-organizacije-kaze-da-se-je-v-sloveniji-v-zadnjih-letih-med-mladostniki

Zdravje v občini 2020 – Kaj kažejo podatki o našem zdravju?

Zdravje v občini predstavlja vir informacij o ključnih kazalnikih zdravja prebivalcev v slovenskem prostoru, ki ga pripravlja Nacionalni inštitut za javno zdravje v sodelovanju z drugimi organizacijami. Kaj kažejo podatki o zdravju prebivalcev Koroške, si lahko preberete  na spletni strani Zdravje v občini (obcine.nijz.si) v zavihku 2020.

Dostopno na naslovu: https://www.nijz.si/sl/zdravje-v-obcini-2020-kaj-kazejo-novi-podatki-o-nasem-zdravju

Delo FIZIOTERAPIJE PREVALJE v času dopustov

V času dopustov od 29. 6. 2020 do 28. 8. 2020 – je delovni čas Fizioterapije Prevalje od ponedeljka do petka med 6.15 in 13.45 uro.

Malica: od 10.00 do 10.30.

 

PROGRAM SVIT

Spoštovani,

z uveljavitivijo vladnega Odloka o prenehanju veljavnosti Odloka o začasnih ukrepih na področju zdravstvene dejavnosti zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 (z dne, 9.5.2020) so se ponovno začeli izvajati vsi postopki Programa Svit.

Osebe, ki imate doma vabilo v Program Svit ali komplet vzorcev blata še iz časa pred razglašeno epidemijo, vabimo, da izjavo o sodelovanju v Programu Svit oziroma vzorce blata vrnete na naslov Programa Svit v skladu z navodili, ki ste jih dobili ob prejemu pošte.
 

Za morebitne dodatne informacije smo vam na voljo na SVIT INFO TOČKI, vsak dan med 13.00 in 14.00 uro in na tel: 02/8705-214.
 

SVIT REŠUJE ŽIVLJENJA. ODZOVITE SE V PROGRAM SVIT!
 

Zdravstveni dom Ravne na Koroškem

O nas

Zdravstveni dom Ravne na Koroškem
Ob Suhi 11, 2390, Ravne na Koroškem

Kje smo | Galerija Dokumenti

Telefon: (02) 87 05 200
Fax: (02) 87 05 223
E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

 

Certifikat kakovosti