Delovanje laboratorija

ZP Prevalje

Laboratorij bo deloval:

 • od 23.08.2021 do 27.08.2021  v ponedeljek in četrtek med 6.30 in 10.15

 

ZP Mežica

Laboratorij bo deloval:

 • od 23.08.2021 do 27.08.2021 v torek, sredo in petek med 9.00 in 10.30

 

ZP Črna

Laboratorij bo deloval:

 • od 23.08.2021 do 27.08.2021 v torek, sredo in petek med 6.30 in 8.30

 

Laboratorij v Zdravstvenem domu Ravne na Koroškem deluje po ustaljenem urniku.

Poletni ordinacijski čas – fizioterapija

od 21.6.2021 do 27.8.2021

PON. - PET.: 6.15h – 13.45h

malica: 10.00h – 10.30h

Samoplačniški odvzem brisa PCR na COVID-19

Na samoplačniški odvzem PCR brisa se lahko naročite vsak dan v tednu med 8. in 12. uro na telefonsko številko 031 467 010.

 

Na odvzem brisa se morate naročiti vsaj 24 ur pred predvidenim terminom za izdajo izvida. Ob naročilu sporočite naslednje podatke:

 • ime in priimek
 • naslov stalnega prebivališča
 • datum rojstva
 • elektronski naslov/telefonska številka za prevzem izvida.

 

Izvid boste prejeli v roku 24 ur od odvzema brisa.

 

Cena samoplačniškega testiranja na COVID-19 je 80,00 EUR. Plačilo je potrebno opraviti pred prihodom na odvzem brisa. Podatki za plačilo storitve so:

 • namen plačila: COVID-19 + ime in priimek
 • koda namena: OTHR
 • IBAN: SI56 0130 3603 0923 764
 • BIC banke: BSLJSI2X
 • referenca: SI00 346
 • prejemnik: Zdravstveni dom Ravne na Koroškem, Ob Suhi 11, 2390 Ravne na Koroškem

 

S potrdilom o plačilu storitve ob naročeni uri pridete pred ambulanto COVID-19 (sledi oznakam).

 

V primeru, da pred prihodom ne boste opravil plačila storitve, boste storitev lahko plačali na blagajni v ambulanti COVID-19 z gotovino.

Račun boste prejeli po pošti.

Program "Priprava na porod in starševstvo - Šola za starše" 2021

Zaradi omejevalnih ukrepov za zajezitev širjenja okužb s COVID-19 izvajamo program "Priprava na porod in starševstvo" na daljavo, preko spletne aplikacije in orodja MICROSOFT TEAMS. Velja do preklica.

Celoten razpored srečanj z vsebinskim opisom najdete v zloženki "Priprava na porod in starševstvo-2021", ki ste jo prejeli ob pregledu v ginekološki ambulanti. Dostopna je tudi na spodnji povezavi:

Za udeležbo v programu Priprava na porod in starševstvo 2021 je prijava obvezna.

Prosimo, da prijavo s podatki (vaše ime in priimek, datum rojstva, številko kartice zdravstvenega zavarovanja vaš E-naslov in telefonsko številko, na kateri boste dosegljivi za morebitne kasnejše informacije), posredujete na: tel.št. 02/8705 293, vsak delovnik, razen ponedeljka, med 8.00 in 10.00 uro (kontaktna oseba: Snežana Savić, dipl.m.s., ginekološka ambulanta)  ali preko elektronske pošte na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Za udeležbo v novembrskem terminu bodo upoštevane prijave, posredovane do vključno 28. oktobra 2021.  

Priporočamo udeležbo na vseh srečanjih. Prijavljenim nosečnicam in partnerjem bomo posredovali opomnik z navodili za uspešno vključitev na posamezno srečanje. V izogib nevšečnostim vljudno prosimo, da se prijavite v spletno aplikacijo deset minut pred začetkom posameznih predavanj (ob 15.50 uri). Kasnejša vključitev v program ne bo mogoča.

Za vse tiste, ki nimate tehničnih pogojev za on-line vključitev ali se srečanj ne morete udeležiti, omogočamo individualna svetovanja in pogovore. Prosimo, da nas predhodno pokličete.

Bodoči starši se lahko s številnimi vsebinami priprave na porod in na starševstvo seznanite tudi na spletni strani: https:/www.zdaj.net 

Veselimo se srečanj z vami. LEPO VABLJENI!

UPOŠTEVAJMO VELJAVNE ZAŠČITNE UKREPE ZA ZAJEZITEV ŠIRJENJA OKUŽB COVID-19.

Zdravstvena vzgoja otrok in mladine

Kakovostno in zadostno spanje je eden najpomembnejših dejavnikov, ki celostno vpliva na ohranjanje in izboljševanje telesnega in duševnega zdravja ter dobrega počutja vsakega posameznika.

Izsledki zadnje raziskave HBSC (Z zdravjem povezano vedenje v šolskem obdobju, NIJZ 2018) so pokazali, da v Sloveniji le nekaj več kot petina (22,1% ) mladostnikov med šolskim tednom spi skladno s priporočili 9 ur ali več na noč. S starostjo odstotek mladostnikov, ki med tednom spijo skladno s priporočili, upada. Deloma je to lahko posledica prezgodnjega pričetka šolskega pouka, ki pogosto ne upošteva biološke danosti mladostnikov in mladih odraslih s fiziološkim zamikom faze njihove cirkadiane biološke ure. Dodatno k tem težavam prispeva tudi prevelika izpostavljenost svetlobnim virom, predvsem zaslonom različnih elektronskih naprav v večernem času in hkrati nezadostna izpostavljenost dnevni svetlobi.

Študije dokazujejo, da je urejeno spanje (vsak dan ob približno istem času s ponavljajočim se številom ur kakovostnega spanja) povezano z boljšo kakovostjo življenja v vseh starostnih obdobjih. Za kakovostno spanje so pomembni zadostna dolžina neprekinjenega in dovolj globokega spanja. Tisti, ki redno in dobro spijo, so bolje razpoloženi, imajo boljšo psihomotorično uspešnost in akademske dosežke. Raziskave so pokazale povezavo med urejenim spanjem in boljšo učno uspešnostjo ter telesno pripravljenostjo. Urejeno spanje prispeva k temu, da se zjutraj zbudimo polni energije ter dinamično izpeljemo dnevne zadolžitve in smo pri tem lahko primerno telesno dejavni. Spanje je povezano s številnimi fiziološkimi sistemi, kot so utrjevanje spomina, imunski odgovor, uravnavanje hormonov in telesne temperature, srčno-žilne regulacije in številne druge pomembne funkcije, zato sta pomanjkanje in slaba kakovost spanja povezana s škodljivimi zdravstvenimi izidi. Izkazalo se je, da kratko spanje poslabša kognitivne in izvršilne funkcije, slabo spanje pa je povezano s slabim duševnim zdravjem (Vir: NJZ).


Delovanje zobne ambulante

Ambulanta Bernarde Oserban, dr. dent. med., do nadaljnjega odpade. V primeru bolečin se obrnite na ambulanto:

 • Bojane Čampe, dr. dent. med. (02 87 04 120)
 • Sabine Lodrant, dr. dent med. (02 87 05 320)

Ordinacijski časi ambulant so objavljeni na spletni srani zdravstvenega doma in v prostorih ambulant.

Program SVIT

Preprečevanje raka na debelem črevesu in danki

STE VEDELI, da je kar 91% raka na debelem črevesu in danki odkritega po 50.letu starosti? da je pri moških nekoliko večja verjetnost razvoja raka na debelem črevesu ali danki kot pri ženskah, kljub temu pa v Programu Svit redno sodeluje 10% več žensk kot moških? K sreči je ta oblika raka zelo dobro ozdravljiva, če jo odkrijemo zgodaj, lahko pa jo celo preprečimo (vir.Nijz)

Program Svit je državni program presejanja in zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki. Namenjen je moškim in ženskam med 50. in 74. letom starosti, ki vsaki dve leti prejmejo vabilo v program. Odzovite se na vabilo Programa Svit vsakokrat, ko ga prejmete in preprečite razvoj raka na debelem črevesu ali danki.

Program Svit kljub spreminjajočim se epidemiološkim razmeram zaradi COVID-19 deluje še naprej in varno za vse sodelujoče.

Za več informacij o Programu Svit obiščite spletno stran www.program-svit.si

Za pomoč in podporo pri vključevanju v Program Svit se lahko obrnete na našo Svitovo kontaktno točko.

 

SVITOVA KONTAKTNA TOČKA

deluje

vsak četrtek med 13.00 in 15.00 uro.

Dosegljivi smo preko telefona na: 02/8705-214 ali GSM: 041 296 158.

Vprašanja lahko posredujete tudi na elektronski naslov:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

Delovanje laboratorija ZP Prevalje

Delovanje laboratorija od 01.03.2021 dalje:

 

ZP Prevalje: v ponedeljek in petek od 06:30 do 10:15

                        v torek, sredo in četrtek od 08:45 do 10:15

Laboratorij v Zdravstvenem domu Ravne na Koroškem deluje po ustaljenem urniku.

Program SVIT

SVITOVA INFORMACIJSKA TOČKA

(preprečevanje raka na debelem črevesu in danki)

 

Po podatkih NIJZ je v Sloveniji rak debelega črevesa in danke med 5 najpogostejšimi raki pri obeh spolih skupaj. Redno sodelovanje v programu SVIT pomembno pripomore k zgodnjemu odkrivanju bolezni ter uspešnemu zdravljenju, ali pa razvoj te bolezni lahko celo prepreči. Od leta 2011 so v Registru raka za Slovenijo beležili občuten padec novih primerov raka debelega črevesa in danke.

V ZD Ravne spodbujamo k dejavni vključitvi ljudi v program SVIT, ki deluje kljub spreminjajoči se epidemiološki situaciji zaradi COVID-19, še naprej in varno za vse sodelujoče.

Vse osebe, vabljene na kolonoskopijo, naprošamo, da se obravnave udeležijo brez povišane temperature ali znakov okužbe zgornjih dihal oziroma prehladnih obolenj. Pri pregledu uporabljajo zaščitno masko in upoštevajo zaščitne ukrepe. Svetujemo, da imajo zaradi odrejenih začasnih omejitev gibanja s seboj vabilo na zdravstveno obravnavo ter izpolnjen vprašalnik o zdravstvenem stanju, ki ga prejmejo z vabilom.

Za več informacij o Programu Svit obiščite spletno stran www.program-svit.si 

ali se obrnite na našo Svitovo kontaktno točko.

 

SVITOVA KONTAKTNA TOČKA

 deluje

vsak četrtek med 13.00 in 15.00 uro.

Dosegljivi smo na ' 02/8705 – 214 ali ' 041 296 158.

Vprašanja lahko posredujete tudi elektronsko na naslov: 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Redno testiranje na prikrito kri v blatu je zelo pomembna naložba v zdravje. Zato je zelo pomembno, da se v Program Svit vključite vsakokrat, ko ste vanj povabljeni.

Delo na ZP Prevalje

Laboratorij na ZP Prevalje bo zaprt v:

 • torek, 17.11.2020;
 • četrtek, 19.11.2020;
 • petek, 20.11. 2020.

 

Obiščete lahko laboratorij v ZD Ravne na Kor. ki  deluje po ustaljenem urniku.

Za razumevanje se vam zahvaljujemo.

 

Diagnostični laboratorij ZD Ravne na Koroškem

O nas

Zdravstveni dom Ravne na Koroškem
Ob Suhi 11, 2390, Ravne na Koroškem

Kje smo | Galerija Dokumenti

Telefon: (02) 87 05 200
Fax: (02) 87 05 223
E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

 

Certifikat kakovosti