Zdravstvenovzgojni center je organizacijska enota v zdravstvenem domu Ravne na Koroškem za zagotavljanje aktivnosti promocije in krepitve zdravja in zdravstvene vzgoje v lokalni skupnosti za ciljno populacijo na primarni ravni zdravstvenega varstva. Sodeluje in se povezuje z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje Slovenije, ki vodi, koordinira in evalvira zdravstveno vzgojne programe na nacionalni ravni oziroma z Območno enoto NIJZ Ravne na regijski ravni.

Sodeluje in povezuje se s partnerji v lokalni skupnosti (z združenji, društvi, izobraževalnimi institucijami, delovnimi organizacijami, nevladnimi organizacijami…) in izvaja različne aktivnosti ohranjanja in krepitve zdravja lokalnega prebivalstva v lokalnem okolju.

 

Aktivnosti zdravstvenovzgojnega centra:

Zdravstveno vzgojni programi krepitve zdravja za odrasle

ZVC - obvestilo!

V skladu z novimi navodili NIJZ na področju izvajanja preventivnih programov v času ukrepov za preprečevanje in obvladovanje bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19), vas obveščamo, da bomo v Zdravstvenem domu RAVNE v mesecu septembru 2020 ponovno vzpostavili izvajanje programa "Priprava na porod in starševstvo"  (Šola za starše).

Način izvedbe bomo določili glede na takratno obstoječe epidemiološko stanje. V primeru neugodnih razmer bomo vsem nosečnicam omogočili vključitev v program "na daljavo" ali  v živo od doma, preko ON-LINE spletne aplikacije ZOOM. Potrebna bo vaša predhodna prijava na E-naslove izvajalk posameznih srečanj, ki jih bomo za vas objavili še pred mesecem septembrom na tej spletni strani. Ob prijavi vam bomo posredovali ustrezna navodila za povezavo do naših ON-LINE predavanj.

Bodoče mamice se lahko s številnimi vsebinami priprave na porod na starševstvo seznanite tudi na spletni strani: https:/zdaj.net

Veselimo se sodelovanja z vami.

Zdravstveni dom RAVNE

Programi krepitve zdravja so namenjeni odraslim osebam, ogroženim za razvoj kroničnih bolezni in za bolnike s kronično boleznijo. Potekajo v obliki skupinskih delavnic in individualnih srečanj v prostorih ZD Ravne in v zdravstvenih postajah na Prevaljah, v Mežici in v Črni.

Zdravstvena vzgoja otrok in mladine

Zdravstveni dom Ravne v okviru primarnega zdravstvenega varstva, v skrbi za dobro zdravje otrok in mladostnikov, izvaja zdravstveno-vzgojno delo:

Šola za starše

ŠOLA ZA STARŠE-OBVESTILO

V skladu z odredbo Ministrstva za zdravje o začasnih ukrepih za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS -CoV-2 (COVID-19) do nadaljnjega ODPOVEDUJEMO izvajanje programa Priprava na porod in starševstvo. Bodoče mamice se lahko s številnimi vsebinami, ki jih sicer posredujemo v okviru Šole za starše, seznanite na spletni strani https://zdaj.net

Aktualne informacije o SARS - CoV-2 (COVID-19) lahko spremljate na spletnih straneh https://www.nijz.si

Hvala za razumevanje! (Aleksandra HORVAT)

Da bi do trenutka, ko boste s toplino svojega objema ogreli nemočno bitje, lažje premagovali vse morebitne dvome in strahove, vas vabimo v šolo za starše, ki jo v Zdravstvenem domu Ravne organiziramo skozi celo leto.

Program Svit

Program Svit je nacionalni program presejanja in zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki, ki je namenjen in dostopen vsem prebivalcem Slovenije, moškim in ženskam, starim od 50 do 74 let, ki imajo urejeno osnovno zdravstveno zavarovanje.

Zobozdravstvena preventiva

ZA ZDRAV OTROKOV NASMEH

Zobozdravstvena vzgoja s preventivo je sestavni del promocije zdravja v Zdravstvenem domu Ravne na Koroškem. Vsebine zobozdravstvene vzgoje s preventivo so usklajene s smernicami NIJZ (Nacionalni inštitut za javno zdravje). Tako kolektivne, kot tudi individualne obravnave, se izvajajo v celotni koroški regiji, med vso populacijo.

Programi krepitve zdravja za odrasle v Mežiški dolini

Spoštovani!

Vabimo vas v Programe krepitve zdravja za odrasle, ki bodo potekali v mesecih FEBRUAR, MAREC, APRIL in MAJ 2020.

O nas

Zdravstveni dom Ravne na Koroškem
Ob Suhi 11, 2390, Ravne na Koroškem

Kje smo | Galerija Dokumenti

Telefon: (02) 87 05 200
Fax: (02) 87 05 223
E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

 

Certifikat kakovosti