Zdravstvena vzgoja otrok in mladine

Zdravstveni dom Ravne v okviru primarnega zdravstvenega varstva, v skrbi za dobro zdravje otrok in mladostnikov, izvaja zdravstveno-vzgojno delo:

  • ob sistematskih preventivnih zdravstvenih pregledih otrok v zdravstvenem domu,
  • kot programirano zdravstveno vzgojo otrok in mladostnikov, v obliki predavanj, učnih delavnic in zdravstveno-vzgojnega dela v manjših skupinah, ki poteka v zdravstvenem domu in/ali v vzgojno-varstvenih ustanovah, v osnovnih in srednjih šolah ter v lokalni skupnosti.

V okvir Vzgoje za zdravje v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah poleg vsebin za otroke, vključujemo izobraževanja za starše in svojce otrok ter izobraževanja za vzgojitelje in učitelje.

Vsebine so usklajene z nacionalnimi smernicami (NIJZ), s specifičnimi potrebami oz. aktualno problematiko ciljne populacije in značilnostmi okolja, v katerem bivajo in živijo.

Aktualni letni načrt izvajanja zdravstveno vzgojnih vsebin v vrtcih in šolah za tekoče šolsko leto uskladimo s predstavnikom vzgojno varstvene ali šolske svetovalne službe in/ali drugo pooblaščeno osebo v vrtcu ali na šoli.

V sklopu dejavnosti zdravstvene vzgoje otrok in mladine smo izvedli DAN ZDRAVJA V MEŽICI, v sodelovanju z društvom Projekt-človek smo dijake nagovorili ZA (NE) UPORABO DROG.

 Kontakt: 

Aleksandra HORVAT, dipl. m. s.
Koordinator promocije zdravja in zdravstvene vzgoje ZD Ravne 
Ob Suhi 11, 2390 Ravne na Koroškem 
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 
Tel: 02/8705-214 
GSM: 041 296 158 

Delovni čas: 
vsak dan od 7.00 do 15.00 (prisotnost v pisarni ZD Ravne od 13.00 do 14.30 ure).